Aktivera Fakturering

• Välj Fakturering under Inställningar > Moduler.
  • Specifika inställningar ställer du in under Inställningar för Fakturering.

Fakturering utifrån bokning

• Under Inställningar för Fakturering > Allmänt välj att basera fakturorna på bokningar.
  • Under Inställningar för Tidsbokning > Behandlingsform fyller du i vad dina tjänster kostar och vilken moms som gäller.
  • Nedan visas bokningsrutan som dyker upp när du klickar på en bokning i kalendern. Så länge som det står "Ej betalat" längst ner, så kommer bokningen att dyka upp under Fakturor och ligga som grund för faktureringen.

• Betalar klienten på annat sätt, klicka på "Ej betalat" och välj det alternativ som passar bäst. Då kommer denna bokning inte visas i Fakturor.

Fakturering utifrån journalanteckningar

• Under Inställningar för Fakturering > Allmänt välj att basera fakturorna på journal.
  • Under Inställningar för Journal > Kontakttyper fyller du i pris och moms för journalanteckningarna. Du kan även välja ifall du vill att en sorts journalanteckning inte ska visas i faktureringen.

Skicka fakturor till enskild klient eller företagskund

• Klicka på Fakturering och sedan på fliken Underlag.
  • Klicka på den klient/företagskund som du vill fakturera. Du får då upp information om de olika posterna på fakturan och kan tex ändra pris eller lägga till fler saker du vill fakturera.
  • Klicka på "Registrera" längst ner till vänster, för att välja hur du vill skicka fakturan:

• Registrera = fakturan skapas, men skickas inte. Du behöver manuellt öppna den igen för att t.ex. skriva ut den.
    • Registrera & skicka via e-post = fakturan skickas som PDF via mail.
    • Registrera & skicka med brev = fakturan skrivs ut och läggs maskinellt i kuvert och skickas som ett riktigt brev.
    • Registrera & skicka via kommunikation = fakturan skickas via chatten till klienten (obs fungerar ej till företagskunder). Klienten behöver logga in för att ladda ner fakturan som PDF.
    • Registrera & skicka som e-faktura = fakturan skickas som e-faktura.

Skicka många fakturor på en och samma gång

• Under fliken Underlag finns en checkbox. Klicka i den för att välja alla klienter och företagskunder.
  • Du kan framför varje klient/företagskund också klicka i och ur checkboxen.
  • När du vill skapa och skicka fakturorna: klicka på den lilla pilen till vänster om den översta checkboxen.
  • Välj därefter det alternativ som passar bäst. Observera att alternativen att skicka med riktiga brev, via kommunikation samt via e-faktura inte finns när du skickar flera fakturor samtidigt.