Du som administratör kan ställa in att klienter betalar för behandlingen med kort i samband med bokning. Kortbetalningen sköts av företaget Stripe men är integrerat i Kaddio.

Du väljer själv vilka behandlingsformer som ska kunna betalas vid bokning, samt om betalning i samband med bokning är valfritt eller tvingande.

Notera att Stripe tar ut en transaktionsavgift för tjänsten:

• Transaktionskostnad är 1,8% + 1,80kr (icke europeiska bankkort 3,3% + 1,80kr).
  • Transaktionskostnad återbetalas ej vid återbetalning/avbokning och dras av innan utbetalning till ditt konto.

Förberedelser

Du behöver följande för att kunna aktivera kortbetalning vid bokning:

• Modulen Bokning i Kaddio.
  • Ett IBAN-nummer till det bankkonto dit pengarna ska betalas ut.

Aktivera Stripe i Kaddio

För att koppla ett Stripe-konto till din Kaddio, gör följande:

• I din Kaddio, gå till Inställningar för Tidsbokning > Kortbetalning.
  • Klicka på Aktivera Stripe. Du dirigeras nu om till en sida för att skapa konto i Stripe. Om du redan har ett Stripe-konto loggar du in på det.
  • Om du inte har Stripe sedan tidigare, komplettera det förifyllda formuläret med bland annat ditt IBAN-nummer och bekräfta.

När du skapat kontot på Stripe kommer du automatiskt tillbaks till Kaddio.

Observera att du också måste ange för vilka behandlingsformer som betalning ska kunna ske i samband med bokning, se nästa steg.

Aktivera betalning med kort vid bokning

För att aktivera kortbetalning vid bokning för en behandlingsform, gör följande:

• I Kaddio, gå till Inställningar för Tidsbokning > Behandlingsformer.
  • Klicka på Ändra under titeln för relevant behandlingsform.
  • På raden Kortbetalning, välj Valfri eller Betalning krävs för att boka.
  • Klicka på Spara.
  • Upprepa proceduren för alla behandlingsformer som ska kunna betalas vid bokning.

I samband med bokning kommer nu en ruta att visas där klienten anger sina betalkortsuppgifter.

Hur får jag betalningen?

Betalningen kommer automatiskt in på det konto du angivit, inom någon bankdag eller enligt det utbetalningsschema du ställt in i Stripe.

I Kaddio-kalendern markeras bokningen automatiskt som Betald med kort. Du ser också alla betalningar på ditt konto i Stripe.

Avbokning och återbetalning

När en klient avbokar återbetalas automatiskt hela det betalda beloppet. (Klienten kan bara avboka om tidpunkten ligger utanför Avbokningsmarginalen.)

Om du som behandlare avbokar ett besök kan du betala tillbaka hela det betalda beloppet genom att klicka på bokningen i kalendern i Kaddio och välja Återbetala (se Figur 1).

Vid en återbetalning till klient tar det upp till 10 dagar innan klienten fått tillbaka pengarna.

Du ser alla betalningar och återbetalningar på ditt konto i Stripe.

Figur 1: Klicka in på en bokning i kalendern för att komma till valet Återbetala.