Kontaktformulär kräver modulen Kommunikation (Chat & Video).

Du kan aktivera ett kontaktformulär på din Kaddio-sida. Genom kontaktformuläret kan vem som helst skriva ett meddelande till din organisation på ett krypterat och säkert sätt. Meddelanden hamnat i chatten hos den mottagare som organisationen valt.

Aktivera Kontaktformulär

Kontrollera först att modulen Kommunikation (Chat & Video) är aktiverad.

För att aktivera kontaktformuläret, gör följande:

• Gå till Inställningar för Kommunikation > Kontaktformulär.
  • Klicka i rutan Visa ett publikt Kontaktformulär på dinorganisation.kaddio.com.
  • Fyll i önskade underrubriker.
  • På raden Vidarebefordra vid skickat formulär kan du ange en webbadress om du vill att klienten omdirigeras till en specifik sida efter att ha fyllt i formuläret.
    Kom ihåg att börja adressen med https://.
  • Klicka på Spara.

På din inloggningssida, dinorganisation.kaddio.com, visas nu fliken Kontakta:

Ta emot meddelanden genom Kontaktformulär

När en klient skickat ett meddelande via kontaktformuläret läggs klientens uppgifter automatiskt in som en ny klient. Meddelandet visas under Kommunikation i chatten för klienten.

Du får en notis i Kommunikation i vänsterspalten i din Kaddio och på förstasidan om att det finns ett nytt meddelande. Om du inte är inloggad i Kaddio, så får du också en notis via e-post.

Om du svarar klienten i chatten, så skickas ett mail till klienten om att ett meddelande finns att läsa, samt en länk för att logga in i din Kaddio.

Notera: För att klienter ska kunna svara dig i chatten måste de tillåtas logga in i din Kaddio. Detta är en inställning som görs under Inställningar > Säkerhet > Inloggning för klienter. Läs mer om klientinloggning här.

Notera: Om klienter ska kunna logga in med BankID måste deras personnummer vara inlagda i Kaddio. Du kan ställa in att klienter måsta ange personnummer för att kunna skicka kontaktformulär, se Inställningar för Kommunikation > Kontaktformulär.

Integrera Kontaktformulär på egen webbsida

Du kan integrera kontaktformuläret på en annan webbsida om du önskar. Läs mer om integrering av Kontaktformulär här.