All information som skickas är krypterad, vilket innebär att även personuppgifter och annan känslig information går att skicka via chatten.

Aktivera Kommunikation

• Aktivera modulen Kommunikation (Video & chat) under Inställningar > Moduler.
  • Om du önskar skicka meddelanden till, och ha videosamtal med, klienter måste du tillåta klienter att logga in under Inställningar > Säkerhet. Läs mer om klientinloggning här.
  • Vi rekommenderar att Kommunikation kombineras med säker inloggning (Mobilt BankID eller Tvåfaktorsautentisering) för att ha högsta säkerhetsnivån.

Starta videosamtal

• Gå till Kommunikation och öppna en befintligt chat med den klient, behandlare eller grupp som du vill starta ett videosamtal med.
  • Om det inte sedan tidigare finns en chat skapar du en ny genom att klicka på Ny chat.
  • När du är i den aktuella chatten trycker du på videosymbolen i högra hörnet för att starta samtal.

Skicka meddelande

• Gå till Kommunikation och sök eller öppna chatten med den klient, behandlare eller grupp som du vill skicka meddelande till.
  • Skriv ditt meddelande i rutan längst ner på skärmen. Klicka Enter för att skicka. Klicka Shift + Enter för radbyte.
  • Mottagaren får en notis till sin e-post när de fått ett nytt meddelande i Kaddio. (Tips! Lägg gärna till noreply@kaddio.com i din kontaktlista i din e-post för att undvika att meddelanden hamnar i skräpposten eller avvisas.)

Dela filer

I chatten kan du och dina klienter eller andra behandlare bifoga filer som ni kan dela med varandra.

• För att skicka en fil klickar du på gemet vid meddelandefältet i chatten.
  • Har du en enhet med kamera kan du ladda upp en bild eller video direkt från kameran utan att den sparas på din enhet. Du kan på detta sätt också scanna in dokument i journalen. Säkert och smidigt!

• Mottagaren får en notis till sin e-post när de fått ett nytt meddelande i Kaddio.

•

Starta gruppchatt och gruppvideosamtal

• Klicka på Ny chat i övre högra hörnet.
  • Lägg till de deltagare du vill och skapa chat.
  • Nu kan du chatta med hela gruppen och starta videosamtal.
  • Det går att editera en befintlig grupp, tex lägga till och ta bort medlemmar och namnge en grupp, genom att klicka på namnen överst i chatten och "Detaljer".

Skicka meddelande direkt till e-post

• Aktivera alternativet "Meddelanden kan skickas genom Kaddio kommunikation samt via e-post" under Inställningar för Kommunikation.
  • När du skriver ett meddelande i en chat finns nu alternativet att skicka chat-meddelande direkt till e-post.
  • Klicka på brevsymbolen för att skicka meddelandet direkt till mottagarens epost.

Läs mer om Kontaktformulär här.