Aktivera Kommunikation

• Aktivera modulen Kommunikation (Video & chat) under Inställningar > Moduler.
  • Om du önskar skicka meddelanden till klienter måste du tillåta klienter att logga in under Inställningar > Säkerhet. Läs mer om klientinloggning här.
  • Vi rekommenderar att Kommunikation kombineras med säker inloggning (Mobilt BankID eller Tvåfaktorsautentisering) för att ha högsta säkerhetsnivån.

Starta videosamtal

Samtal med klient

• Sök upp klienten i vänsterpanelen och tryck på Till chat och video.
  • Tryck på videosymbolen i högra hörnet och Starta samtal.

Samtal med annan behandlare

• Sök upp en chat med behandlaren du vill ringa eller starta en ny chat
  • Tryck på videosymbolen i högra hörnet och Starta samtal.

Skicka meddelande

• Klicka på Kommunikation i vänstermarginalen.
  • Du får då upp en lista på pågående chattar.
  • "Sök": leta reda på en klient/kollega/grupp som du redan skrivit med tidigare.
  • "Ny chat": skapa en ny chat med klient/kollega/grupp.

• Skriv ditt meddelande i rutan. Klicka Enter för att skicka. Klicka Shift + Enter för radbyte.

• Klicka på "+" om du vill skicka en fil.

Starta gruppchatt

• Gå till Grupper.
  • Lägg till en grupp om den inte redan finns.
  • Aktivera checkboxen under rubriken Chat.
  • Nu hittar du gruppen i Kommunikation och kan skicka meddelanden till hela gruppen.

Skicka meddelande direkt till e-post

• Aktivera alternativet "Meddelanden kan skickas genom Kaddio kommunikation samt via e-post" under Inställningar för Kommunikation.
  • Nu finns alternativet att skicka meddelande direkt till e-post när du skickar ett chatmeddelande.

Läs mer om Kontaktformulär här.