När du bokar in klienter kan du antingen göra en bokning direkt i kalender eller utgå ifrån en schemalagd arbetstid eller gruppsession.

Skapa bokning för klient direkt i kalendern

För att skapa en bokning för klient direkt i kalendern, gör följande:

• Gå till Kalender och välj vyn för Vecka.
  • Klicka, dra och släpp i kalendern för att skapa en tid.
  • Välj Bokning.
  • Klicka på Välj behandlingsform och gör relevant val.
  • Klicka på Sök patient... och gör relevant val. Om du har en klient vald i vänsterspalten kommer den att vara föreslagen.
  • Kontrollera att övriga uppgifter i bokningsrutan stämmer (dag, tid, plats, anteckningar).
  • Välj om bekräftelse ska skickas på epost, SMS eller båda. (Se Inställningar för Tidsbokning > Allmänt om du saknar något val.)
  • Klicka på Spara ändringar och stäng rutan.

Nu är klienten inbokad och har fått en bokningsbekräftelse, om detta valdes.

Bokningen får den färg som är vald för behandlingsformen i Inställningar för Tidsbokning

Boka in klient på Arbetstid eller Gruppsession

För att boka in en klient på en redan inlagd arbetstid eller gruppsession i kalendern, gör följande:

• Gå till Kalender och klicka på filtret Lediga tider ovanför schemat.
  • Välj den behandlingsform du vill boka. Lediga tider visas som mörkare grå rutor med klockslag.
  • Klicka på den tid du vill boka.
  • Lägg till den klient du vill boka in. Om du har en klient vald i vänsterspalten kommer den att vara föreslagen.
    För att byta klient, klicka på Byt klient och sök i klientlistan.
    För att lägga till en helt ny klient, klicka på Byt klient och tryck på +.
  • Välj om bekräftelse ska skickas på epost, SMS eller båda. (Se Inställningar för Tidsbokning > Allmänt om du saknar något val.)
  • Klicka på Boka och stäng rutan.

Nu är klienten inbokad och har fått en bokningsbekräftelse, om detta valdes.

Notera: Om en tid är markerad i ljust rosa utan text, innebär det att tiden reserverats för att en klient just nu håller på att boka den.

Relaterat

Tillåt klient att boka tid själv-->

Schemalägga arbetstid och gruppsessioner-->

Bokningsbekräftelser-->

Hantera bokning – Avbokningar och ankomst-->