I kalendern kan du lägga ut bokningsbara pass på bestämda tider genom funktionerna Arbetstid och GruppsessionArbetstid är för individuella klienter. Gruppsession är för flera deltagare.

Notera: Innan du lägger upp bokningsbara tider i kalendern, gör först inställningar för vem som ska få boka tider och hur. Läs mer om Inställningar för Tidsbokning här-->

Schemalägga individuella tider – Arbetstid

Att schemalägga arbetstid är ett smidigt sätt att lägga upp bokningsbara tider under ett längre tidsintervall. Kaddio räknar automatiskt ut hur många pass som får plats och anpassar sig efter längden på de behandlingsformer som erbjuds.

För att schemalägga arbetstid, gör följande:

• Gå till Kalender och välj vyn för Vecka.
  • Klicka, dra och släpp i kalendern där du vill lägga upp arbetstid.
  • Välj Arbetstid
  • För att välja vilka behandlingsformer som ska kunna bokas på tiden, klicka på Alla behandlingsformer och välj de som ska gå att boka. Gör du inget aktivt val så kommer alla behandlingsformer du erbjuder som behandlare att kunna bokas.
  • Klicka på Schemalägg och stäng rutan.

Nu visas den upplagda arbetstiden i en ljusgrå ruta, med förslag på bokningsbara tider som mörkgrå rutor. Tidsförslagen baseras på inlagda behandlingsformer och kan justeras under Inställningar för Tidsbokning.

Om du har ställt in att klienter får boka via öppen bokningssida, så visas nu de bokningsbara passen på sidan.

Schemalägga gruppass – Gruppsession

Genom gruppsessioner kan du lägga upp pass som är bokningsbara för flera personer. Kaddio håller ordning på vilka som har bokat och hur många platser som är kvar.

För att schemalägga en gruppsession, gör följande:

• Gå till Kalender och välj vyn för Vecka.
  • Klicka, dra och släpp i kalendern där du vill lägga upp en gruppsession.
  • Välj Gruppsession.
  • Klicka på Välj behandlingsform och välj önskat pass.
  • Antalet platser anges utifrån inställningarna för behandlingsformen. Vill du ändra antalet deltagare för just detta pass, kan du klicka på siffran framför platser och justera.
  • Klicka på Schemalägg och stäng rutan.

Nu visas en bokningsruta för gruppsessionen. Du kan boka in klienter direkt eller stänga rutan och klicka in på bokningen vid ett senare tillfälle.

Om du har ställt in att klienter får boka via öppen bokningssida, så visas nu det bokningsbara gruppasset på sidan.

Relaterat

Vill du boka in en klient direkt i kalendern utan att schemalägga bokningsbar tid? Läs mer om att boka in klienter-->

Jobbar du enligt ett återkommande schema? Läs mer om att göra mallar i kalendern-->