Under Inställningar för Tidsbokning väljer du själv vem som får göra bokningar och hur bokningsbara tider ska visas. Ändringar i Inställningar för Tidsbokning kräver administratörsrättigheter.

Några vanliga alternativ för hur bokningar ska visas är:

• Bokningsbara tider visas publikt och klienter kan boka tid direkt på din bokningssida, din_url.kaddio.com/booking.
  • Bokningsbara tider visas inte publikt men kan bokas av klient i inloggat läge i din Kaddio.
  • Bokningsbara tider visas varken publikt eller för inloggad patient och kan bara bokas av dig som behandlare eller administratör.

Tillåt klienter att boka tid på din bokningssida

Om klienter ska få boka tid själva behöver du både ange att det är tillåtet, samt specificera vilka behandlingsformer som är bokningsbara för klient.

För att tillåta klienter att själva boka tider, gör följande:

1. Gå till Inställningar för Tidsbokning > Allmänt.
  2. Klicka i rutan Tillåt patienter att boka tid på din_url.kaddio.com.
  3. Gå till Inställningar för Tidsbokning > Behandlingsformer.
  4. Klicka på Ändra under relevant behandlingsform.
  5. På raden Bokningsbar för klient, välj Ja.
  6. Klicka på Spara för att bekräfta ändringen.
  7. Upprepa steg 4-6 för alla behandlingformer som ska vara bokningsbara för klient.

Klienter kan nu boka tider själva på din_url.kaddio.com/booking för de behandlingsformer du angett som bokningsbara.

Tillåt klienter att boka tid i inloggat läge i Kaddio

Om du vill att klienter ska få boka tid, men inte vill visa bokningsbara tider publikt, så kan du välja att tillåta klienter att boka tid i inloggat läge i Kaddio. Då måste du också ställa in att klienter får logga in i din Kaddio.

För att tillåta inloggade klienter att boka tid, gör följande:

• Gå till Inställningar för Tidsbokning > Allmänt.
  • Klicka i rutan Tillåt inloggade klienter att boka tid.
  • Klicka på Spara.

Klienter kan nu boka tid när de loggat in på din Kaddio-sida.

Relaterat

Tiderna som visas på din_url.kaddio.com/booking utgår ifrån de arbetstider som du lagt in i kalendern. Läs mer om att schemalägga bokningbara tider här-->

När en klient bokar en tid dyker bokningen upp i Kaddio-kalendern och den aktuelle behandlaren får ett bekräftelsemail. Läs mer om bokningsbekräftelser här-->

Du kan sätta en bokningsmarginal för att bestämma hur sent en klient får göra en bokning. Läs mer om bokningsmarginal här-->