Bokningsbekräftelser till klient kan skickas via e-post och SMS. E-postmeddelanden är utan kostnad medan SMS kostar 1 SEK/styck.

Bokningsbekräftelse på e-post

När en klient bokar tid skickas det alltid ut en bokningsbekräftelse på e-post, utan extra kostnad.

Texten i bokningsbekräftelsen lyder:
Du har en bokad tid för [behandlingsformens namn] hos [behandlarens för- och efternamn] [datum].

Extra information i e-post per behandlingsform

Du kan lägga till extra information i bokningsbekräftelsen via e-post för respektive behandlingsform.

För att lägga till extra information för en behandlingsform, gör följande:

• Gå till Inställningar för Tidsbokning > Behandlingsformer.
  • Klicka på Ändra under titeln på relevant behandlingsform.
  • På raden Extra info e-post, skriv den text som ska läggas till.
  • Klicka på Spara för att bekräfta.

När just denna behandlingsform bokas kommer texten att läggas till i den generella bokningsbekräftelsen via e-post.

Bokningsbekräftelse på SMS

För att bokningsbekräftelser ska få skickas via SMS krävs en inställning av administratör. Bokningsbekräftelser via SMS kostar 1 SEK/styck.

För att ställa in att bokningsbekräftelser får skickas via SMS vid bokning, gör följande:

• Gå till Inställningar för Tidsbokning > Bekräftelser.
  • Under rubriken Bokningsbekräftelse, klicka i rutan Tillåt behandlare att skicka bokningsbekräftelser via SMS.
  • Klicka på Spara för att bekräfta.

Nu kan behandlare välja att skicka bokningsbekräftelser via SMS.

Ändra texten i SMS-meddelandet

För SMS kan du ändra på texten i bokningsbekräftelsen. Genom att använda variabler anpassas meddelandet automatiskt efter bokningen.

För att ändra SMS-meddelandet, gör följande:

• Gå till Inställningar för Tidsbokning > Bekräftelser.
  • Under Bokningsbekräftelse, skriv meddelandet som ska gå ut. Tänk på att använda variabler för information som ska anpassas för kund.
  • Klicka på Spara för att bekräfta.

Nu kommer bokningsbekräftelser att skickas ut på den form du angett.

Observera att användandet av variabler kan göra det slutgiltiga sms:et längre än malltexten. Ett SMS är max 160 tecken, inklusive mellanslag. Kaddio skickar automatiskt flera SMS om texten inte får plats i ett och samma meddelande.

Extra information på SMS per behandlingsform

Du kan lägga till extra information i bokningsbekräftelsen via SMS för respektive behandlingsform.

För att lägga till extra information för särskilda behandlingsformer, gör följande:

• Gå till Inställningar för Tidsbokning > Behandlingsformer.
  • Klicka på Ändra under titeln på relevant behandlingsform.
  • På raden Extra info SMS, skriv den text som ska läggas till.
  • Klicka på Spara för att bekräfta.
  • Gå till sidan Inställningar för Tidsbokning > Bekräftelser.
  • Under Bokningsbekräftelse, lägg till variabeln $extra där du vill att den extra texten ska visas.
  • Klicka på Spara för att bekräfta.

När just denna behandlingsform bokas kommer texten att läggas till i den generella bokningsbekräftelsen via SMS.