Med hjälp av variabler kan du automatiskt anpassa innehållet i SMS som skickas från Kaddio. Variabeln byts ut mot text som motsvarar aktuell information för den specifika bokningen eller den info som finns inlagd för just den behandlingsformen. Variabler föregås av ett dollartecken, $.

Du hittar en lista på alla variabler i Kaddio under Inställningar för Tidsbokning > Bekräftelser

Så funkar variabler

Säg att du har angivit följande text som bokningsbekräftelse via SMS: Du har en bokad tid för $type hos $hostFullname, $dateISO.

I denna text finns tre variabler: $type, $hostFullname, och $dateISO.

När en bokningsbekräftelse skickas ut på SMS byts respektive variabel automatiskt ut mot information som är specifik för just den bokningen:

• $type byts ut mot behandlingsformens namn.
  • $hostFullname byts ut mot för- och efternamn på behandlaren.
  • $dateISO byts ut mot datumet för bokningen, på formen 20XX-XX-XX

Den resulterande texten i SMS:et kan till exempel bli: Du har en bokad tid för Osteopatisk behandling hos Amanda Andersson, 2024-04-04.