Ett sms skickas valfritt antal timmar innan starten av en bokning till de klienter som har ett korrekt mobiltelefonnummer inlagt. 

Aktivera påminnelser

Under "Inställningar för Tidsbokning > SMS" aktiverar du tjänsten genom att klicka på "Ny påminnelse".

Välj vilken tid innan en bokning SMS:et ska skickas. För att skicka en påminnelse efter att en aktivitet ägt rum anger du tiden med ett minustecken framför (ex. -1). 

Skriv en egen text eller låt standardtexten stå kvar. Standardtexten kan översättas till det språk som klienten har inställt på sin profil.

Standardtext: 
"Du har en bokad tid hos Behandlare, Organisation, Dag, Tid. Välkommen!". 

 

Egen text

För varje påminnelsetid kan du skriva en egen text.

Med hjälp av variabler kan du automatiskt anpassa innehållet i SMS:en utifrån vilken behandlingsform eller behandlare bokningen gäller. Variabeln byts ut mot text som motsvarar aktuell information för den specifika bokningen eller den info som finns inlagd för just den behandlingsformen. Du hittar variablerna i rutan för SMS-texten.

 

Olika text för olika behandlingsformer

Vill du ha en specifik text för varje behandlingsform skriver du med variabeln $extra i SMS-texten. Under varje behandlingsform skriver du önskad text under rubriken "Extra info SMS".

 

Flera påminnelser med olika text

Varje enskild påminnelse kan innehålla en unik text. Här är ett exempel på hur du kan ställa in automatiska påminnelser på din organisation:

  • 72 tim innan bokning: "Hej, du har en bokning hos oss på $organization den $date. Välkommen!"
  • 24 tim innan bokning "Hej igen, imorgon är du välkommen till oss"
  • 3 tim innan "Hej, om 3 timmar ses vi."
  • 2 timmar efter: "Tack för besöket, välkommen åter önskar vi på $organization"

 

Utländskt telefonnummer

Har en klient ett utländskt telefonnummer så ange landskoden och skippa första nollan i telefonnumret. Landskoden kan börja med antingen "+" eller "00". 

 

Avsändarnamn

De flesta sms har avsändare Kaddio, men för vissa länder är det istället ett telefonnummer tex USA, Belgien, Costa Rica, Monaco och Ungern.