Du som administratör kan ställa in att påminnelser skickas till klient valfritt antal timmar innan (eller efter) en bokning.

Påminnelser kan skickas via e-postmeddelande eller SMS. Tänk på att klienten behöver ha ett mobiltelefonnummer inlagt om du skickar via SMS.

SMS kostar 1 SEK/styck att skicka från Kaddio. Påminnelser via e-post kostar inget extra.

Aktivera påminnelser

För att aktivera påminnelser, gör följande:

• Gå till Inställningar för Tidsbokning > Påminnelser.
  • Klicka på Ny påminnelse i övre högra hörnet.
  • Under Antal timmar innan eller efter aktivitetens start, välj vilken tid innan en bokning som påminnelsen ska skickas.
    Exempel: Ange 24 för att skicka påminnelse 24 timmar innan bokningen. Ange -1 för att skicka påminnelse en timma efter bokningen.
  • Välj om påminnelsen ska skickas via e-post eller SMS.
  • Standardtexten för påminnelser är: Du har en bokad tid hos Behandlare, Organisation, Datum. Välkommen!
    Under Innehåll kan du ändra till valfri text. Tänk på att använda variabler för information som ska anpassas för kund.
  • Klicka på Spara.

Nu skickas påminnelser automatiskt till inbokade klienter enligt de inställningar du gjort.

Notera: Standardtexten för påminnelser (Du har en bokad tid hos Behandlare, Organisation, Datum. Välkommen! ) översätts automatiskt till det språk som klienten har inställt på sin profil. Egen text översätts inte automatiskt.

Extra text i SMS för olika behandlingsformer

Du kan välja att lägga till text i påminnelse-SMS:et för en eller flera specifika behandlingsformer.

För att använda specifik text för en behandlingsform, gör följande:

• Gå till Inställningar för Tidsbokning > Påminnelser.
  • Klicka på Ny påminnelse i övre högra hörnet.
  • Under Text i SMS, lägg till variabeln $extra där du vill ha den extra texten.
  • Klicka på Spara.
  • Gå till Inställningar för Tidsbokning > Behandlingsformer.
  • Klicka på Ändra för relevant behandlingform.
  • På raden Extra info SMS, skriv den text du vill lägga till.
  • Klicka på Spara.

Nu kommer den extra texten med i påminnelse-SMS för just denna behandlingsform.

Flera påminnelser med olika text

Du kan lägga in flera påminnelser med en unik text för varje.

Här är ett exempel på hur du kan ställa in automatiska påminnelser för din organisation:

• 72 timmar innan bokning: Hej, du har en bokning hos oss på $organization den $date. Välkommen!
  • 24 timmar innan bokning: Hej igen, imorgon är du välkommen till oss.
  • 3 timmar innan bokning: Hej, om 3 timmar ses vi.
  • 2 timmar efter bokning: Tack för besöket! Välkommen åter önskar vi på $organization.