Funktionen kräver modulen Kalender & Tidsbokning och Automatiska påminnelser vid SMS.

Ett sms skickas 24 timmar innan starten för en bokning till de klienter som har ett korrekt mobiltelefonnummer inlagt.

Standard text

Den text som skickas är "Du har en bokad tid hos (Behandlare, Organisation, Dag, Tid). Välkommen!".

Egen text

Under "Inställningar för Tidsbokning > Påminnelser" kan du välja att skriva en egen text för SMS-påminnelserna.

Med hjälp av variabler kan du automatiskt anpassa innehållet i SMS:en utifrån vilken behandlingsform eller behandlare bokningen gäller. Variabeln byts ut mot text som motsvarar aktuell information för den specifika bokningen eller den info som finns inlagd för just den behandlingsformen.

Vill du att texten "Extra info SMS" under respektive behandlingsform ska finnas med i SMS:et använder du variabeln $extra i "Text i sms-påminnelse".

Utländskt telefonnummer

Vill du lägga in ett utländskt telefonnummer går det fint. Ange landskoden och skippa första nollan i telefonnumret. Landskoden kan börja med antingen "+" eller "00".

Avsändarnamn

De flesta sms har avsändare Kaddio, men för vissa länder är det istället ett telefonnummer tex USA, Belgien, Costa Rica, Monaco och Ungern.