Jobbar du enligt liknande schema varje vecka? Använd mallar för att snabbt lägga in återkommande händelser i kalendern. Du kan inkludera olika typer av händelser i samma mall: arbetstider, bokningar, gruppsessioner och aktiviteter.

Skapa mallar

För att skapa en mall, gör följande:

• Gå till Kalender och välj vy för Vecka eller Dag.
  • Klicka på Markera i övre högre hörnet. En grå informationsruta visas nu ovanför kalendern.
  • Välj de händelser som du vill ha med i mallen genom att klicka på dem i kalendern. Markerade händelser får en grön bock.
  • I informationsrutan, klicka på Mer > Skapa mall
  • Namnge mallen och klicka på OK. Alla mallar visas nu i informationsrutan.
  • Avsluta markeringsläget genom att klicka på krysset i höger hörn.

Nu är mallen sparad och kan väljas från funktionen Mallar i kalendern.

Använda mallar

För att använda en sparad mall, gör följande:

• Gå till Kalender och välj vy för Vecka eller Dag där du vill klistra in det markerade.
  • Klicka på Mallar uppe till höger. Alla sparade mallar visas nu i en informationsruta ovanför kalendern.
  • Klicka på Välj för den mall du vill använda.
  • Klicka på Klistra in. Du kan klistra in markeringen flera gånger i kalendern. Gå först till den plats där du vill klistra in mallen.
  • Om markeringen innehåller bokningar får du upp en ruta med val för att skicka bokningsbekräftelser till klienterna för de nya tiderna, om så önskas.
  • Avsluta malläget genom att klicka på Avbryt i informationsrutan.

Notera: Tänk på att använda samma vy i kalendern som mallen är skapad för (Vecka eller Dag).

Tips: Vill du upprepa enstaka händelser utan att behöva skapa en mall? Läs mer om att kopiera och klistra in händelser här-->