Markera avbokning och ankomst

För att hantera en bokning i kalendern klickar du först på själva bokningen och sedan på knappen Mer.

Genom knappen Mer nås följande val för avbokningar och ankomst:

• Avboka som behandlare – Om du som behandlare vill avboka tiden med klient.
  • Avboka som klient – Om klient vill avboka.
  • Uteblivet – Om klienten inte dyker upp på bokad tid.
  • Klient har anlänt – Om du vill markera klientens ankomst. Vid detta val skickas ett chattmeddelande till behandlaren att klienten är på plats.

Avbokade och uteblivna tider blir gula i kalendern och visas på halv bredd med texten Avbokad.

Du kan också skicka extra bokningsbekräftelser via knappen Mer, som epost och SMS (om det är tillåtet).

Avboka flera händelser samtidigt

För att avboka flera händelser samtidigt, gör följande:

• Gå till Kalender och välj lämplig vy (Månad, Vecka, Dag).
  • Klicka på Markera.
  • Klicka på de händelser som ska avbokas i kalendern. Markerade händelser får en grön checkbox och en ruta med information visas högst upp i kalendern.
  • Klicka på Mer > Avboka som behandlare. Informationsrutan visar de markerade bokningarna.
  • Klicka i rutan Skicka avbokningsbekräftelse på epost, om så önskas.
  • Klicka på Avboka som behandlare för att bekräfta.
  • Stäng informationsrutan genom att klicka på krysset i övre högra hörnet

Markerade händelser är nu avbokade och bekräftelser har skickats, om det valdes.