Har du inga registrerade fakturor? Läs först mer om fakturaunderlag.

Registrerade fakturor finns under Fakturor > Fakturor.

För att skicka en registrerad faktura, gör följande:

• Klicka på fakturan.
  • Klicka på Skicka och välj något av följande alternativ:
    • Skicka via e-post: Fakturan mailas som PDF till den e-postadress som är registrerad på klientens profil i Kaddio.
    • Skicka via Kommunikation: Fakturan skickas i ett chattmeddelande till klienten. Klienten behöver logga in i Kaddio för att därifrån kunna ladda ner fakturan som PDF.
      Att skicka faktura i chatten kräver modulen Kommunikation, samt inställningen att kunder tillåts logga in i Kaddio.
      Notera att du inte kan använda chatten för att skicka fakturor till företagskunder.
    • Skicka med brev: Fakturan skickas som ett riktigt brev (kräver inställningen Tillåt behandlare att skicka riktiga brev).
    • Ladda ner PDF: Fakturan laddas ner som PDF till din dator.
    • Visa som PDF: Fakturan öppnas som PDF i webbläsaren.
    • Skicka som e-faktura: Fakturan skickas som e-faktura (kräver inställningar för att aktivera e-faktura).
    • Skriv ut: Fakturan visas som PDF. Tryck ctrl+ p (PC) eller cmd + p (mac) för att skriva ut.

Genvägar – Skicka faktura direkt från underlaget

För att skicka fakturan direkt från underlaget, gör följande:

• Gå till Fakturor > Underlag och klicka på namnet på den mottagare du vill fakturera.
  • Klicka på knappen Registrera och välj en av följande genvägar:
    • För att maila fakturan, välj alternativet Registrera & skicka som epost.
    • För att skicka fakturan i chatten, välj alternativet Registrera & skicka via Kommunikation.