Om en journalförande verksamhet går i konkurs kan det dyka upp många frågor kring hantering av journaler och känslig data. Här har vi samlat vanliga frågor och svar för dig som är verksamhetsansvarig eller konkursförvaltare.

Konkursförvaltaren har meddelat Kaddio att verksamheten har gått i konkurs. Vad händer nu? Raderar ni kontot?
Så länge organisationen fortsätter att betala sin månadskostnad för Kaddio löper kontot på som vanligt. Ingenting raderas eller ändras.
Om ni behöver ändra eller lägga till betalkort för debiteringen, så görs detta av administratör under Inställningar > Betalning.

Det kan också vara bra att se över vem som har access till kontot. Eventuella justeringar görs genom att lägga till eller arkivera behandlare.

Vem är ansvarig för journaldatan?
Det är verksamhetsansvarig, alternativt konkursboet, som är ansvarig för journaler och data som finns på Kaddio-kontot, och att detta lagras på ett säkert sätt (se referenser nedan).

Kaddio är alltså inte ansvariga för att journaler från ett avslutat konto lagras. Däremot har vi genom vårt uppdrag ansvar för lagringen för konton som är aktiva eller satta i Dvala.

Jag är konkursförvaltare och behöver tillgång till verksamhetens Kaddio-konto. Hur får jag det?
Om du som konkursförvaltare behöver tillgång till Kaddio-kontot, så måste detta ges av nuvarande administratör. Kontakta organisationens verksamhetschef för mer information. Kaddio ger av säkerhetsskäl aldrig ut access till någon organisations konto.

För hjälp med hur Kaddio fungerar, se vårt Hjälpcenter eller kontakta oss.

Raderar Kaddio journaldata?
Kaddio raderar endast data för konton som aktivt har avslutats av kund. Raderingen sker en tid efter avslut.

Hur avslutas kontot?
Avslut måste göras i inloggat läge i Kaddio-kontot av en person med administratörsrättigheter för organisationen. Av säkerhetsskäl avslutar aldrig Kaddio ett konto efter förfrågan via mail eller liknande.

Tänk på att spara ner all data innan organisationens konto avslutas, eftersom data för en aktivt avslutad raderas efter en tid. Läs mer om avslut här-->

Jag har fler frågor. Hur kommer jag i kontakt med er?
Du är välkommen att kontakta oss för mer information.

Referenser