Funktionen kräver modulen Fakturering.

I Kaddio kan du välja om fakturaunderlag ska skapas automatiskt utifrån bokningar eller journalanteckningar.

Skapa fakturaunderlag från bokningar

För att fakturera från bokningar, gör följande:

• Gå till Inställningar för Fakturering > Allmänt.
  • Under rubriken Fakturera från (förval), välj Bokning.
  • Klicka på Spara.

Säkerställ också att det finns prisinformation på de behandlingsformer du erbjuder:

• Gå till Inställningar för Tidsbokning > Behandlingsformer.
  • Vid behov, klicka på Ändra för relevant behandlingsform och fyll i följande rader:
    • Pris inkl. moms.
    • Momssats.
  • Klicka på Spara.

Gå igenom pris och momssats på samma sätt för samtliga behandlingsformer.

Nu kommer bokningar att generera fakturaunderlag.  Du hittar fakturaunderlagen under Fakturor > Underlag.

Externa betalningar

Observera att fakturaunderlag inte skapas om du markerar bokningen som betald på annat sätt (kontant, Swish, bankkort, med mera) eller tar betalt i samband med bokning.

Skapa fakturaunderlag från journalanteckningar

För att fakturera från journalanteckningar, gör följande:

• Gå till Inställningar för Fakturering > Allmänt.
  • Under rubriken Fakturera från (förval), välj Journal.
  • Klicka på Spara.

Säkerställ också att det finns prisinformation på de kontakttyper (typer av journalanteckningar) du erbjuder:

• Gå till Inställningar för Journal > Kontakttyper.
  • Vid behov, klicka på rutan Sätt pris för relevant kontakttyp och fyll i följande rader:
    • Pris inkl. moms.
    • Momssats.
  • Klicka på Spara.

Gå igenom pris och momssats på samma sätt för samtliga kontakttyper.

Nu kommer journalanteckningar att generera fakturaunderlag. Du hittar fakturaunderlagen under Fakturor > Underlag.

Dölj fakturaunderlag från vissa kontakttyper

Om du vill att en viss kontakttyp inte ska generera fakturaunderlag, gör följande:

• Gå till Inställningar för Journal > Kontakttyper och leta upp relevant kontakttyp.
  • Klicka på rutan Fakturering och välj Ignorera

Nu kommer det inte att genereras fakturaunderlag för journalanteckningar gjorda utifrån denna kontakttyp.