Du kan exportera en SIE-4-fil från Kaddio som underlag för bokföring. För att exporterade verifikationer ska kunna bokföras korrekt behöver du ställa in i Kaddio vilka konton du använder i bokföringen.

Inställningar av konton

Det finns föreslagna kontonummer i Kaddio. Du kan också själv välja kontonummer och kontonamn.

För att ställa in konton för bokföring, gör följande:

• Gå till Inställningar för Fakturering > Bokföring.
  • Fyll i uppgifter om Kontonummer i bokföring och Kontonamn i bokföring enligt kontoplanen i bokföringen. Gå igenom följande rubriker:
    • Konton i Kaddio
    • Tillgångskonton
    • Försäljningskonton

Du kan lägga till fler tillgångskonton vid behov genom att klicka på knappen Nytt tillgångskonto.

Vilken information innehåller SIE-4-filen?

Följande information exporteras i SIE-4-filen (med standardkontonummer inom parentes):

• Försäljning per momssats (3001-3004)
  • Utgående moms per momssats (2611, 2621, 2631)
  • Kundfordring (1510)
  • Valutakursvinster (3960)
  • Valutakursförluster (7960)
  • Påminnelseavgifter (3596)
  • Tillgångskonto (1910)
Notera att "vanliga" fakturor har två verifikationer (skickad, betalad) medan kontantfakturor bara har en.