Tvåfaktorsautentisering innebär att inloggning sker genom identifiering på två sätt.

Kaddio erbjuder tvåfaktorsautentisering med e-postadress och lösenord samt kod via SMS. Denna metod är inom ramen för socialstyrelsens krav på stark autentisering

Notera att inloggning med endast e-post och lösenord inte uppfyller Socialstyrelsens krav på stark autentisering.

Inställningar för tvåfaktorsautentisering via SMS

Observera: Denna inställning påverkar din och dina kollegors och klienters möjlighet att logga in. Se till att alla som ska kunna logga in i Kaddio har ett giltigt mobiltelefonnummer inlagt innan du gör ändringen.

För att ställa in inloggning med tvåfaktorsautentisering via SMS, gör följande:

• Gå till Inställningar > Säkerhet.
  • Under rubriken Tillåtna inloggningsmetoder, klicka i rutan Inloggning med e-post och lösenord.
  • Under rubriken Kräv även kod via SMS (tvåfaktorsautentisering), välj På.

Nu är tvåfaktorsautentisering via SMS aktiverat.

Inloggningsmetoden gäller både för organisationen och för klienter som loggar in i Kaddio.

Utländskt telefonnummer

Tvåfaktorsautentisering via SMS fungerar även med utländska mobilnummer i Kaddio, vilket gör det till ett bra alternativ för stark autentisering för klienter som saknar svenskt personnummer.

För att lägga in ett utländskt mobilnummer, ange landskoden och ta bort första nollan i numret. Landskoden kan börja med antingen "+" eller "00".

Kombinera inloggningsmetoder

Det går att kombinera inloggningsmetoder i Kaddio. Du kan alltså ha både Mobilt BankID och e-post + lösenord aktiverade samtidigt, med eller utan tvåfaktorsautentisering för den senare.

Om organisationen har flera inloggningsmetoder aktiverade så visas de i olika flikar på inloggningssidan (din_organisation.kaddio.com/login).

Tänk på att valda inloggningsmetoder gäller både för organisationen och för klienter som loggar in i Kaddio. Det går inte att ställa in vem som ska logga in på vilket sätt.