Skapa journalanteckning

För att skapa en ny journalanteckning, gör följande:

• Klicka på Journal för den klient det gäller.
  • Klicka på knappen Nytt i övre högra hörnet och välj den journalmall du vill utgå ifrån.
  • Skriv i rutorna för de rubriker som är aktuella.

Det du skriver sparas automatiskt när du byter ruta eller klickar någonstans på sidan. Endast de rubriker du använder kommer att synas i den färdiga anteckningen.

Du kan lämna journalanteckningen och fortsätta skriva vid senare tillfälle.

Lägga till diagnos från ICD-10

För att lägga till diagnoser från ICD-10 i en journalanteckning, gör följande:

• I journalanteckningen, klicka på knappen Ny diagnos.
  • Sök på en diagnos eller ICD-10-kod i rutan.
  • Klicka på Lägg till.

Diagnosen finns nu i journalanteckningen.

Ladda upp eller scanna in filer och bilder

Längst ner i journalanteckningen i rutan Välj filer eller släpp dem här kan du ladda upp filer, till exempel en remiss. Dra in filer direkt i rutan eller klicka i rutan för att välja filer från din dator.

Om du är inloggad med en smartphone eller surfplatta kan du klicka i rutan Välj filer eller släpp dem här för att öppna kameran. Fota/scanna det du vill ladda upp. Bilden kommer inte att sparas på din smartphone eller surfplatta, utan bara i journalen.

Se tidigare journalanteckningar

För att se tidigare journalanteckningar samtidigt som du journalför, gör följande:

• Skapa en ny journalanteckning.
  • Klicka på knappen Visa och välj Visa tidigare.

Funktionen är endast tillgänglig på dator (ej på mobiltelefon).

Rättstavning

För att slå på eller av rättstavning i journalanteckningen, klicka på knappen Mer och välj önskat alternativ.