Funktionen kräver modulen Fakturor. Inställningarna kräver administratörsrättigheter.

Inställningar för att få skicka brev

För att tillåta att brev skickas, gör följande:

• Gå till Inställningar > Allmänt.
  • Klicka i rutan Tillåt behandlare att skicka riktiga brev.
  • Klicka på Spara.

Nu kan behandlare skicka fysiska brev för fakturor (och brev från Journalmodulen).

Skicka faktura via brev

För att skicka en faktura som fysiskt brev från fakturaunderlag, gör följande:

• Gå till Fakturor > Underlag.
  • Gör eventuella justeringar i underlaget.
  • Klicka på Registrera och välj Registrera & skicka som brev.

Nu är fakturan registrerad och skickad som brev.

För att skicka en faktura som fysiskt brev från en registrerad faktura, gör följande:

• Gå till Fakturor > Fakturor och klicka på relevant faktura.
  • Klicka på Skicka och välj Skicka som brev.

Nu är fakturan skickad som brev.

Pris

Notera att en rörlig avgift tillkommer för brev per porto. Antal porton beror på antal sidor i brevet. Aktuella priser finns vid informationssymbolen för inställningen, och på sidan Inställningar > Moduler under Rörliga kostnader.

Hur hanteras brevet?

Brevet hanteras av Ekopost som skriver ut, kuverterar, frankerar och lämnar brevet till Posten.

Ekoposts produktion är ISO 27001-certifierad för informationssäkerhet och all datatrafik skickas över krypterad anslutning (https/ftps).

När skickas brevet?

Försändelser som laddats upp i Ekopost för utskick innan 11:45 produceras och lämnas till Posten samma dag och beräknas nå mottagaren efter 1-2 arbetsdagar, beroende på postnummer.