Behandlingsformer är de olika sorters behandlingar och tjänster som du erbjuder. Administratörer kan skapa och redigera behandlingsformer under Inställningar för Tidsbokning > Behandlingsformer

Skapa ny behandlingsform

För att skapa en ny behandlingsform med grundläggande inställningar, gör följande:

• Gå till Inställningar för Tidsbokning > Behandlingsformer.
  • Klicka på Ny behandlingsform uppe till höger.
  • Gör översiktliga inställningar för behandlingsformen i pop-up-rutan.
  • Om behandlingsformen ska vara bokningsbar för många deltagare, klicka i rutan för Gruppass.
  • Välj om behandlingsformen ska läggas till för alla behandlare eller ej.
  • Klicka på Lägg till behandlingsform för att bekräfta.

Nu är den nya behandlingsformen skapad och finns längst ner i listan.

Ändra inställningar för behandlingsform

För att lägga till eller ändra inställningar för en behandlingsform, gör följande:

• Leta upp behandlingsformen i listan på sidan Inställningar för Tidsbokning > Behandlingsformer.
  • Klicka på Ändra under behandlingsformens titel. Du kommer nu åt alla inställningar.
  • När ändringarna är gjorda, klicka på Spara.

Nu är ändringarna genomförda.

Duplicera behandlingsform

Har du flera behandlingsformer med liknande inställningar? Då kan du spara tid genom att duplicera en färdiginställd behandlingsform.

För att duplicera en behandlingsform, gör följande:

• Gå till Inställningar för Tidsbokning > Behandlingsformer.
  • Gå till relevant behandlingsform och klicka på Duplicera under titeln.

Nu har en kopia av behandlingsformen skapats längst ner i listan. Klicka på Ändra under titeln för att göra justeringar.

Vanliga frågor om inställningar för behandlingsformer

Hur gör jag för att klienten ska få boka behandlingsformen själv?
Gå till Bokningsbar för klienter och välj Ja.
Läs mer om hur klient bokar tid själv här-->

Kan jag skicka ett formulär till klient i samband med bokning?
Ja, gå till Skicka formulär vid bokning och klicka i rutan för att välja vilket formulär som ska skickas.
Läs mer om Formulär här-->

Hur lägger jag till en behandlare på en behandlingsform?
Detta gör du på behandlarens profilsida. Gå till Behandlare och klicka på behandlarens namn. Under rubriken Kalender och bokning finns Behandlingsformer. Klicka i rutan för att välja en behandlingsform att lägga till. Ändringen sparas automatiskt.
Vill du lägga till en behandlingsform för alla behandlare på organisationen gör du detta enklast när du skapar behandlingsformen. Du kan också gå in i ändringsläge för behandlingsformen och klicka på Lägg till för alla behandlare, som finns långt ner i listan. Glöm inte att klicka på Spara.