Kreditera faktura

Om du vill ta bort eller ändra på en skickad faktura kan du kreditera fakturan.

När du krediterar en faktura skapas en ny faktura, en kreditfaktura, som du kan skicka till mottagaren. Ursprungsfakturan och kreditfakturan länkas så att du kan se vilka fakturor som hänger ihop.

För att kreditera en faktura, gör följande:

• Gå till Fakturor > Fakturor och klicka in på relevant faktura.
  • Klicka på Åtgärder > Kreditera.

I listan över fakturor är nu fakturan markerad som krediterad och en kreditfaktura har skapats.

För att skicka kreditfakturan, gör följande:

• Klicka på kreditfakturan.
  • Klicka på Skicka och välj alternativ.

Eventuella bokningar eller kontakttillfällen knutna till fakturan kommer att markeras som ej betalda och dyka upp i listan för underlag (Fakturor > Underlag) där du kan skapa en ny faktura om så önskas.

Makulera faktura

Om du vill ta bort eller ändra på en faktura som du ännu inte skickat till mottagaren kan du makulera fakturan. Makulerade fakturor följer ej med i SIE-4-export

För att makulera en faktura, gör följande:

• Gå till Fakturor > Fakturor och klicka in på relevant faktura.
  • Klicka på Åtgärder > Makulera.

I listan över fakturor är nu fakturan markerad som makulerad.

Eventuella bokningar eller kontakttillfällen knutna till fakturan kommer att markeras som ej betalda och dyka upp i listan för underlag (Fakturor > Underlag) där du kan skapa en ny faktura om så önskas.