Kaddio Paket är en plattform där du kan få tillgång till mallar som en användare på en annan Kaddio-organisation har skapat och där du kan dela med dig av din mallar. För att se "Paket" krävs rollen "Administratör".

Paket finns än så länge för följande mallar:

• Kontakttyper (journalmallar)
  • Formulär
  • Brevmallar

Ta emot en mall ("Installera paket")

Administratörer hittar samlingssidan för Kaddio Paket från huvudmenyn.

För att installera en mall i listan klickar du på Läs mer och sedan på Installera Paket. I vänsterkanten kan du filtrera listan utifrån malltyp.

Har du fått en kod till ett paket klickar du i övre högra hörnet på "Jag har en kod" och skriver in den aktuella koden.

När du har installerat paketet hittar du mallen under respektive inställningssida under Inställningar för journal.

OBS! För att använda en mall för ett formulär behöver formuläret publiceras, vilket görs inne i respektive mall under Inställningar för Journal > Formulär. Efter det kan formuläret användas som vanligt.

Samlingssidan för Paket

Dela en mall ("Publicera paket")

Gå till den mall du vill dela med dig av (under Inställningar för Journal) och klicka på "Paket".

Du kan välja om paketet ska vara synlig för alla Kaddio-organisationer eller endast vara tillgängligt för de som du ger den specifika koden.

Koden till respektive paket syns när du klickat på "Publicera paket".

För att kunna Publicera paketet behöver det finnas en beskrivning och en försäkran att inget upphovsrättsskyddat material delas.

Din mall påverkas inte av att andra installerar den som paket eller ändrar på den efter att de installerat den som mall.

För att dela paket måste du vara en betalande Kaddio-kund.

Dialogrutan efter att du klickat på Paket

Se redan delat material

För att se vilka mallar du har delat går du till "Kaddio Paket" under huvudmenyn och klickar på filtret "Mina paket" i vänsterkanten.

Om du klickar på "Dela" hittar du koden som andra kan använda för att installera ditt paket.

En symbol med ett överstruket öga betyder att endast de som har din kod ser paketet. Syns ingen sådan symbol är paketet tillgängligt för alla Kaddio-organisationer.