OBS: Använder du Universal Analytics, UA? Universal Analytics kommer att upphöra att processa data 2023-07-01. Om du vill fortsätta att mäta data behöver du övergå till Google Analytics 4, GA4.

Läs mer om UA här -->

Vad är GA4?

Google Analytics 4, GA4, är en tjänst från Google som gör att du kan mäta och analysera trafik på din hemsida.

Kaddio har stöd för att skicka information till din organisations GA4-konto. För att information ska skickas behöver du ange din organisations Tracking ID i Kaddio.

Information skickas bara till GA4 om du aktivt har valt att ange ett Tracking ID, aldrig annars.

Session cookies i GA4

Kaddio har valt att enbart använda så kallade session cookies i integrationen mot GA4. Session cookies är en typ av cookies som försvinner när webbläsaren stängs.

De session cookies som används i GA4 är avgränsade till din organisations url (din_organisation.kaddio.com) och är de cookies som sätts av dig gentemot dina klienter. Kaddio sätter inga cookies.

Aktivera koppling till GA4 i Kaddio

För att aktivera kopplingen till GA4 i Kaddio, gör följande:

• Gå till Inställningar för Tidsbokning > Google Analytics.
  • Ange din organisations Tracking ID på formen G-XXXXXXXXXX.
  • Klicka på Spara.

Nu skickar Kaddio information till ert GA4-konto.

Vilken information skickas?

Kaddio skickar följande information till GA4:

• Pageviews (sidvisningar)
    • Titel på sidan.
    • Url för samtliga användare, både inloggade och ej inloggade.
  • Events för bokningar
    • Reservation: booking.reserve (Category: "booking" och Action: "reserve)
    • Avbruten reservation: booking.cancelReservation
    • Genomförd bokning: booking.confirm
    • Avbokning: booking.unbook
  • Events för postade kontaktformulär
    • Postat kontaktformulär: contactForm.success