Inställningen kan endast utföras av administratör.

Om en behandlare slutar på organisationen eller är på en längre ledighet kan du som administratör arkivera behandlaren.

Arkiverade behandlare kan inte logga in, de syns inte i listor över behandlare eller i sökfält, och organisationen debiteras inte för den personens konto.

För att arkivera en behandlare, gör följande:

• Gå till Behandlare och klicka på behandlarens namn.
  • I rutan Konto, bocka i rutan Arkivera.

Nu är behandlaren arkiverad och kan inte längre logga in i Kaddio.

För att återaktivera en behandlare, gör följande:

• Gå till Behandlare.
  • Klicka på symbolen för ögat uppe i högra hörnet och välj Visa arkiverade.
  • Klicka på den aktuella behandlarens namn.
  • I rutan Konto, bocka ur rutan Arkivera.

Nu är behandlaren aktiverad. Det innebär att behandlaren kan logga in som vanligt och att organisationen nu debiteras för behandlarens konto.

Notera: Det går inte att radera en behandlare, bara arkivera den. Det går däremot att radera en klient, se nedan.