Uppgifter aktiveras av administratör under Inställningar > Moduler. Modulen är kostnadsfri från 1 januari 2024.

Med modulen Uppgifter kan du anteckna vad du behöver göra, koppla det till en klient, få notis när uppgiften ska vara klar, delegera till kollega eller klient.

Tips: För att snabbt skapa en ny uppgift, klicka på plustecknet bredvid rubriken Uppgifter i vänsterspalten.

Koppla uppgift till klient

Det går att koppla en uppgift till en klient. Kopplade uppgifter visas på klientens översiktssida och är synlig för alla på organisationen som har tillgång till klientens journal och kan vara ett sätt att hålla koll på vad som ska göras innan nästa besök eller till exempel avnvändas för intern kommunikation kring en klient.

Kopplingen till klient visas också under Uppgifter > Mina uppgifter. Klientens namn är klickbart i listan och leder till patientens översikt.

För att koppla en uppgift till en klient, skapa en ny uppgift och välj klientens namn under Avser klient. Den patient som är aktiv i Journal är förvald i uppgiften.

För att ta bort en koppling eller skapa en uppgift utan koppling till klient, klicka bort det förvalda namnet under Avser klient.

Delegera uppgifter

För att delegera en uppgift, skapa uppgiften och välj önskat namn under Delegera. Den som har fått en uppgift delegerad till sig får en notis på startsidan och i sidofältet vid rubriken Uppgifter. Du kan delegera till både behandlare och klienter. För att delegera till klient måste rutan under Avser klient var tom.

Exempel på användning:

Delegera till kollega ”Patienten önskar att du kontaktar för nytt recept”.

Notis

För att få notiser, ange tid och datum som en uppgift ska vara klar. Notis syns på startsidan för uppgifter med förfallodag på dagens datum (eller tidigare). Uppgiften syns även i kalendern på förfallodatumet.

Export av uppgifter

Avklarade uppgifter sparas under Uppgifter > Avklarade och går att exportera som CSV-fil.