När du skickar ett meddelande i en chat får mottagaren också ett e-postmeddelande om att ett nytt chatmeddelande finns. Som grundinställning står chatmeddelandet inte utskrivet i mailet, av sekretesskäl, utan mottagaren behöver logga in i Kaddio för att läsa det.

Om du däremot vill att chatmeddelandet ska kunna skickas direkt till en e-postadress, så går det att ställa in.

Observera: Denna inställning medför en lägre säkerhetsnivå eftersom det då inte krävs någon inloggning, d.v.s. identifiering, i Kaddio för att komma åt meddelandet. Meddelanden på mail går också utanför den kryptering som finns i inloggat läge i Kaddio.

För att ställa in att chatmeddelanden kan skickas direkt till e-post, gör följande:

• Gå till Inställningar för Kommunikation > Allmänt.
  • Under rubriken Meddelanden, välj alternativet Meddelanden kan skickas genom Kaddio kommunikation samt via e-post.
    En knapp med en kuvertsymbol dyker nu upp.

Klicka på knappen med kuvertsymbol för att skicka meddelanden från chatten direkt till den e-post som är registrerad för klienten du chattar med.

Du kan fortfarande skicka meddelandet i chatten som vanligt genom att klicka på knappen med pappersflygplanet.