Du behöver modulerna Journal samt Landstingsfiler, du aktiverar dessa under Inställningar > Moduler.

Vi har idag stöd för export till följande regioner och landsting:

• Region Gävleborg
  • Region jönköpings län
  • Södermanlands läns landsting
  • Region Uppsala
  • Västra Götalandsregionen
  • Region Östergötland

Kom igång

1. Under Inställningar för Landsting > Exportformat välj vilken region eller landsting du arbetar inom, samt vilket format på exportfil som ska användas.

2. Under Inställningar för Landsting > Åtgärder kan du lägga upp de olika åtgärderna som är aktuella för din verksamhet.

3. Under Inställningar för Journal > Kontakttyper kan du för varje sorts journalanteckning välja vilken debitering som ska vara standard. Om du vill att landstingsuppgifter ska dyka upp som standard längst ner för journalanteckningarna, välj Landsting här.

Du kan alltid välja Landsting i varje enskild journalanteckning om det skulle vara så att det inte är ditt standard faktureringssätt.

4. Under varje behandlares personliga inställningar behöver följande uppgifter fyllas i. Vilka fält som ska fyllas i beror på region och verksamhet så kontakta regionen eller landstinget du arbetar mot ifall du är osäker på vad du ska fylla i här.

Under Standardåtgärd kan du om du vill, ange en av dina Åtgärder som ska förifyllas på de journalanteckningar du skapar.

5. För varje klient som ska kopplas till samlingsräkningen behöver du under Personuppgifter > Allmänt fylla i personnummer och stad. I samlingsräkningen omvandlas staden sedan till en kommunkod. Under Personuppgifter > Landsting kan du fylla i eventuellt frikortsnummer.

6. I varje journalanteckning fyller du i följande uppgifter.

6. När det väl är dags att skicka filen till regionen/landstinget går du till Rapporter > Samlingsräkning.

• Välj behandlare och datumintervall

• Kontrollera så att tabellen stämmer.

Varningstrianglar visas framför den rad och de uppgifter som inte stämmer. Klicka på klientens namn för att komma till aktuell journalanteckning för att fylla i de uppgifter som saknas. Triangel under personnummer kan bero på att personnummer saknas eller att personnummret är fel.

• Klicka på "Exportera fil" när allt ser bra ut och du är redo att ladda ner filen till din dator. Sedan är det bara att ladda upp filen till regionen eller landstinget.