Modulen Samlingsräkning innebär att du kan exportera en rapport från Kaddio på rätt format för att rapportera in till regionen.

Kaddio har idag stöd för export till följande regioner:

• Region Gävleborg
  • Region Jämtland Härjedalen
  • Region Jönköpings län
  • Region Sörmland (fd Södermanlands läns landsting)
  • Region Uppsala
  • Region Värmland
  • Region Västernorrland
  • Region Örebro
  • Region Östergötland
  • Västra Götalandsregionen

Aktivera Samlingsräkning

Aktivera modulen Samlingsräkning under Inställningar > Moduler. Du behöver också ha modulen Journal eftersom rapporten utgår ifrån journalanteckningar.

Inställningar för samlingsräkning

Gå till Inställningar för Samlingsräkning. Ställ in vilken region du arbetar inom, samt vilket format på exportfil som ska användas. Du kan också ställa in vissa förvalda uppgifter.

Under Inställningar för samlingsräkning > Åtgärder lägger du upp de olika åtgärder som är aktuella för din verksamhet.

Inställningar för behandlare

Gå till behandlarens profilsida och fyll i uppgifter under rubriken Samlingsräkning. Varje behandlare som ska rapportera till regionen behöver fylla i aktuella uppgifter här.

Vilka fält som ska fyllas i beror på region och verksamhet. Kontakta regionen du arbetar mot om du är osäker på vad du ska fylla i.

Under Standardåtgärd kan du om du vill, ange en av dina Åtgärder som ska vara förvald på de journalanteckningar du skapar.

Inställningar för klient

För varje klient som ska kopplas till samlingsräkningen behöver du under Personuppgifter fylla i personnummer och stad. I samlingsräkningen omvandlas staden sedan till en kommunkod.

Du kan också fylla i frikortsnummer om så önskas.

Rapportera besök till samlingsräkning

Du väljer per journalanteckning om besöket ska komma med i exporten till regionen.

Om en journalanteckning ska synas i exporten till region, gå till anteckningen och klicka på Mer > Fakturering > Samlingsräkning.

Längst ner i anteckningen dyker då kompletterande uppgifter upp för just det specifika besöket. Fyll i dessa uppgifter.

Exempel:

Samlingsräkning som förval för kontakttyp

För att ställa in att Samlingsräkning ska vara förvalt för en viss kontakttyp, gör följande:

• Gå till Inställningar för Journal > Kontakttyper.
  • Klicka på knappen Fakturering och välj Samlingsräkning.

Nu kommer anteckningar av denna kontakttyp automatiskt att komma med i samlingsräkningen.

Exportera samlingsräkning

För att skicka filen till regionen, gör följande:

• Gå till Rapporter > Samlingsräkning.
  • Välj datumintervall samt om du vill välja ut en viss behandlare eller ta med alla.

• Kontrollera att tabellen stämmer. Varningstrianglar visas om uppgifter saknas eller är felaktiga. Klicka på klientens namn för att komma till aktuell journalanteckning och justera uppgifterna.

•  När du är klar, klicka på Exportera fil.

Filen laddas nu ner till din dator i det format du har valt. Sedan är det bara att ladda upp filen till regionen.