Från dator

I varje journalanteckning kan du ladda upp filer i en ruta längst ner på sidan.

• Dra och släpp en fil i rutan eller klicka på rutan för att leta reda på önskad fil och tryck på klar.
  • Filen läggs sist i journalanteckningen och du kan skriva en kommentar till filen om så önskas.

Direkt från kameran på telefon eller surfplatta

Har du en enhet med kamera kan du ladda upp en bild eller video från kameran direkt i journalen utan att den sparas på din enhet. Du kan på detta sätt också scanna in dokument i journalen. Säkert och smidigt!

• Öppna journalanteckningen i din telefon eller platta
  • Klicka på "Välj filer eller släpp dem här"
  • Välj "Ta bild eller video"
  • Ta ett foto eller spela in en film
  • Förhandsgranska filmer genom att klicka på trekanten
  • Välj "Ta om" eller "Använd i bild/video"
  • Filen läggs sist i journalanteckningen och du kan skriva en kommentar till filen om så önskas. (Filen sparas inte på telefonen eller plattan)

Filformat
Du kan ladda upp alla möjliga filformat i journalen. Smidigast är pdf-dokument eller bildfiler då de går att öppna och läsa direkt i webbläsaren. Många andra filformat måste du ladda ner för att kunna öppna och läsa (ex. Word-dokument eller film-format.)