Genom att ansluta ditt Kaddio-konto till statens personadressregister, SPAR, kan du med ett personnummer automatiskt hämta en klients personuppgifter till klientregistret.

Skatteverket tar ut en kostnad för SPAR baserat på antal sökningar, enligt deras prislista. Prislistan uppdateras en gång per år. Din organisation får en faktura månadsvis direkt från Skatteverket.

Kaddio tar inte ut någon extra kostnad för denna tjänst.

Ansluta till SPAR

För att få hämta ut personuppgifter krävs ett tillstånd från Skatteverket. Fyll i ansökan enligt instruktionerna nedan. När din ansökan blivit beviljad fyller du i dina uppgifter i Kaddio för att ansluta till tjänsten.

1. Fyll i ansökningsblankett från Skatteverket

Blanketterna hittar du på statenspersonadressregister.se: Blanketter för tillstånd

Fyll i blanketten "SKV 1537 -Blankett för Ändringsavisering, Nulägesavisering, Personnummersättning och Personsökning" och ange dessa uppgifter:
- Sökande
- Personsökning: Personsökning via pgm-pgm (servercertifikat)
- Frågor på sida 2
- Skriv under

Fyll också i blanketten "SKV 1546-Bilaga kontaktuppgifter mm." och ange dessa uppgifter:
- Sökande: Era uppgifter
- Ombuds namn: Kaddio AB
- Organisationsnummer: 559057-7564
- Postadress: Linnégatan 5, 413 04 Göteborg
- Kontaktperson: Camilla Niklasson, 0735-267714
- E-post: support@kaddio.com
- Ombudets befogenheter: Markera enbart personuppgiftsbiträde
- Skriv under

2. Skicka in ansökan

Skicka ansökningshandlingarna till Skatteverket:

• via brev:
    Skatteverket SPAR
    171 94 Solna
  • eller skannade via e-post: spar@skatteverket.se
    (OBS! Kopior av ansökningsblanketterna måste vara i pdf-format, inte bilder.)

3. Gör inställningar i Kaddio (efter beviljad ansökan)

Notera: Organisationsnummer måste finnas angivet under Inställningar > Allmänt i Kaddio för att du ska kunna ansluta organisationen till SPAR.

När din ansökan har blivit beviljad får ni ytterligare en blankett från SPAR som ni ska fylla i med bland annat era fakturauppgifter. När SPAR fått in den blanketten får ni ett Kundnummer och Uppdrags-ID. Genom dessa nummer kan du ansluta ditt Kaddio-konto till SPAR:
  • Gå till Inställningar > Personregister.
  • Klicka på Anslut  i rutan för SPAR.
  • Fyll i Kundnummer SPAR (KundNrSlutKund) och Uppdrags-Id som du fått av SPAR.
  • Klicka på Anslut.

Nu är du ansluten till SPAR via Kaddio.  Se instruktioner nedan.

Använda SPAR

När du har anslutit organisationen till SPAR via Kaddio så dyker det upp en knapp, Hämta uppgifter, på sidan där du lägger till en ny klient.

När du lägger till en ny klient i Kaddio skriver du in personnumret (YYYYMMDDNNNN) och klickar sedan på Hämta uppgifter. Fälten med personuppgifter i Kaddio fylls då i automatiskt med de uppgifter som finns registrerade hos Skatteverket.

Om du vill lägga till personuppgifter på en befintlig klient går du till dennes personuppgifter, anger ett personnummer och klickar sedan på Hämta uppgifter.

Notera: Personnummer för klienter som har skyddad identitet ger inte träffar i SPAR.