Det är du som kund som själv ska vidta lämpliga organisatoriska åtgärder för att uppfylla GDPR avseende behandlingen av dina klienters personuppgifter.

Hantering av personuppgifter vid publik bokning

När en klient själv skapar en bokning sparas automatiskt klientens personuppgifter på din Kaddio-organisation.

Det finns möjlighet att lägga till en valfri text i anslutning till Boka-knappen under Inställningar för tidsbokning > Allmänt > Information vid bokning.

Hantering av personuppgifter i kontaktformulär

När en klient fyller i Kaddios publika kontaktformulär sparas klientens personuppgifter på din Kaddio-organisation.

I kontaktformuläret finns alltid checkboxen "Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras".

Fysiska blanketter

Om du vill spara fysiska blanketter eller formulär i Kaddio kan du ladda upp sådana på klientens personuppgifter i ett anpassat fält.

Anpassade fält skapar du under Inställningar > Anpassade fält. Välj sedan typen Filer och roller Klient/Patient. Fältet dyker då upp under klientens personuppgifter. Om du använder Kaddio från webbläsaren på en telefon kan du klicka på "Ladda upp fil" och sedan använda telefonens kamera för att fota blanketten och ladda upp den. Fotot sparas inte på din telefon.

Här kan du läsa mer om Kaddios arbete för att följa GDPR.