PC

Om du vill starta dikteringen markerar du ett textfält och trycker på Windows-tangenten  + H för att öppna verktygsfältet för diktering. Säg sedan vad du vill.  Om du vill sluta diktera när som helst medan du dikterar, säger du "stoppa diktering".

Verktygsfältet Diktering i Windows

Surfplatta och mobil

Om du använder en surfplatta eller pekskärm trycker du på mikrofonknappen på pektangentbordet för att börja diktera. Du avbryter dikteringen genom att trycka på knappen igen eller säga ”Stoppa diktering”.

Mac

1. Gå till Systeminställningar på datorn, klicka på Tangentbord och sedan på Diktering.

2. Klicka på På.

3. Välj kortkommando för att aktivera diktering.

4. Nu kan du använda diktering vart som helst där du kan skriva text. Starta diktering genom att använda kortkommandot eller välj Börja diktera i menyn Redigera. När du är klar trycker du på kortkommandot för diktering, returtangenten eller klickar på Klar i återkopplingsfönstret.