Att dela filer i chatten kräver modulen Kommunikation.

I chatten i Kaddio kan du och dina klienter, eller andra behandlare, bifoga filer som ni kan dela med varandra. All information som skickas är krypterad, vilket innebär att även personuppgifter och annan känslig information är lämpliga att skicka via chatten.

Bifoga fil

För att bifoga en fil i chatten, gör följande:

• Klicka på gemet nere till vänster i meddelandefältet i chatten.
  • Välj den fil du vill ladda upp och klicka på Öppna. Filen laddas nu upp i chatten.
  • Skicka meddelandet genom att klicka på Skicka-symbolen eller trycka Enter.

Nu är filen delad i chatten. Mottagaren får en notis till sin e-post om att det finns ett nytt meddelande i Kaddio.

Ladda upp bild eller film utan lagring på enheten

Om du använder Kaddio i en enhet med kamera (smartphone, surfplatta, etc.), så kan du ladda upp en bild eller video i chatten direkt från kameran, utan att den sparas på din enhet.

Gör följande:

• Från enheten med kamera, logga in i Kaddio och gå till önskad chat.
  • Klicka på gemet och välj alternativet för att ta en bild.
  • Ta bilden och ladda upp till meddelandet.
  • Skicka meddelandet genom att klicka på Skicka-symbolen eller trycka Enter.

Bilden sparas inte på din enhet utan laddas bara upp i chatten. Mottagaren får en notis till sin e-post om att det finns ett nytt meddelande i Kaddio.