Aktivera kalender och bokning

• Välj Bokning & Tidsbokning under Inställningar > Moduler.
  • Specifika inställningar ställer du in under Inställningar för Tidsbokning.

Exempel från kalendern

Skapa en tid i kalender

• Klicka, dra och släpp för att skapa en tid.
  • Du kan antingen dra i kanterna på tiden för att ändra längd, eller ändra tiden i rutan som dyker upp.

Aktivitet

• När du klickar, drar och släpper skapas en Aktivitet i kalendern.
  • En Aktivitet är lila i kalendern.
  • Det gäller tider som inte är direkt klientkopplade, så som möten eller hämtning på förskola.

Arbetstid

• Arbetstid är den tid som är bokningsbar för klienter.
  • Arbetstid är grå i kalendern.
  • Välj Bokning högst upp i bokningsrutan och välj Arbetstid.
  • Om du inte ändrar något mer kommer alla de behandlingsformer som du har kopplad till dig att bli bokningsbara. För att styra vilka behandlingsformer som ska erbjudas kan du välja specifika behandlingsformer under "Behandlarens behandlingsformer."

Bokning

• Bokning är kopplade till en klient.
  • Bokning är oftast grön, men du kan själv välja vilken färg en viss behandlingsform ska ha.

Boka in klient på Arbetstid

• Klicka på "Boka" högst upp i högra hörnet.
  • Välj vilken behandlingsform du vill boka.
  • Du får nu upp förslag på lediga tider.
  • Klicka på den tid du vill boka in.
  • Ifall en viss tid är markerad ljustrosa utan text, innebär det att tiden reserverats för att en klient just nu håller på att boka den.

• Kontrollera att informationen stämmer på den klient du bokar in.

• Du kan även lägga till en klient som inte redan finns i systemet under "Byt klient" och därefter "Lägg till ny klient".
  • Här väljer du om du vill skicka bokningsbekräftelse via e-post eller sms.

Om du inte använder dig av Arbetstid och vill boka in patienter:

• Välj Bokning högst upp och sedan vilken klient det gäller.
  • Välj även behandlingform.

• Klicka på "Mer" för att t ex skicka en bokningsbekräftelse via e-post eller sms.

Behandlingsformer

• Behandlingsformer är de olika sorters behandlingar som du erbjuder.
  • Under Inställningar för Tidsbokning > Behandlingsformer kan du skapa och redigera alla behandlingsformer.
  • Under Behandlare > Ditt namn kan du se och ändra vilka behandlingsformer som är kopplade till dig.

Testklient

• Vi rekommenderar att skapa en testklient med en unik e-postadress (alltså inte samma som du använder till ditt behandlarkonto) för att se hur det ser ut från klientsidan, men också för att se hur flödet fungerar.

Dina klienter kan även betala med kort direkt i bokningen.