Aktivera Journal

• Välj Journal under Inställningar > Moduler.
  • Specifika inställningar ställer du in under Inställningar för Journal.

Läs journal

• Välj aktiv klient i den vita rutan i vänsterpanelen.
  • Klicka på "Journal" för att läsa alla journalanteckningar och dokument.

Skriv journalanteckning

• Klicka på "Nytt" och välj den journalmall du vill utgå ifrån.
  • Skriv i de rutor som är aktuella.
  • Så länge du har internetuppkoppling sparas det du skrivet så snart du byter ruta eller klickar någonstans på sidan.
  • Längre ner kan du ladda upp filer, tex en remiss.
  • Ännu längre ner kan du lägga till diagnoser (ICD-10) antingen genom att söka direkt på koden eller att frisöka på diagnosnamnet.
  • Behöver du ändra datumet för journalanteckningen klickar du på datumet med kalendersymbolen högst upp.
  • Så länge anteckningen inte är signerad kan du ändra hur mycket du vill, både nu och senare.

Signera journalanteckning

• Klicka på "Ej signerad", för att få upp en bekräftelseruta, klicka på "OK" för att signera och låsa anteckningen.
  • Alla osignerade journalanteckningar hittar du under Rapporter > Osignerade kontakter

Korrigera signerad journalanteckningar

• Klicka på "Korrigera", och ändra texten som ska ändras.
  • Observeras att ingen text raderas helt vid korrigering, utan  den gamla texten i aktuell ruta stryks över och ersätts med den nya.
  • Under Visa > Visa detaljer kan du se vem och när som gjort korrigeringar.

Ändra journalmallar

• Under Inställningar för Journal > Kontakttyper kan du lägga till och redigera journalanteckningsmallar.

Här kan du läsa fler artiklar om hur journalen fungerar.