Inställningarna kräver administratörsrättigheter.

En klient kan arkiveras eller raderas. Arkivering passar bra när en klient tar paus och när klientens uppgifter ska finnas kvar men inte behöver synas i aktuella listor. Radering används om all data om klienten måste tas bort helt från organisationen.

Arkivera klient

En arkivering innebär att klientens uppgifter och journalanteckningar finns kvar på organisationen. Dessa går att komma åt genom att återaktivera klienten. En arkiverad klient visas inte i klientlistan eller i sökfält.

För att arkivera en klient, gör följande:

• Gå till Klienter och klicka på klientens namn.
  • Gå till Personuppgifter.
  • I rutan Konto bocka i rutan Arkivera.

Nu är klienten arkiverad.

För att återaktivera en klient, gör följande:

• Gå till Klienter.
  • Klicka på knappen Visa och välj Visa arkiverade.
  • Klicka på den aktuella klientens namn.
  • Gå till Personuppgifter.
  • I rutan Konto, bocka ur rutan Arkivera.

Nu visas klienten som vanligt.

Radera klient

En radering innebär att all data om klienten, inklusive journalen, raderas helt från organisationen. Det enda som finns kvar är eventuella fakturor som är utställda för klient.

Notera: Radering av klient går inte att ångra.

För att radera en klient, gör följande:

• Gå till Klienter och klicka på klientens namn.
  • Gå till Personuppgifter.
  • I rutan Konto, klicka på knappen Radera.
  • Följ instruktionerna i popup-rutan och bekräfta med OK.

Nu är klienten raderad från organisationen.